Vila Helfertova v Brně

Lokace Helfertova ulice, Černá Pole, Brno
Realizace 2004 - 2005
Projekt 2003 - 2004
Užitná plocha 350 m2
Fotografie Filip Šlapal

Rekonstrukce, dostavba a interiér secesní vily.

V rekonstruovaných částech vily jsme se snažili navrátit k původnímu, zachovat secesní charakter, a u nových dostavěných částí se naopak odlišit od původní stavby. Hlavní hmotové úpravy jsme navrhli v části orientované do zahradního vnitrobloku. V této části střechy tak vznikl prosklený vikýř jehož hmota navazuje na vystupující hmotu domu a vytváří jasný pokračující objem. Chtěli jsme, aby výraz této nové nástavby byl ve vztahu k secesní fasádě co nejabstraktnější, okna jsou proto skryta za pevnými měděnými žaluziemi a celkový výraz je tak sjednocen. Prostor interiéru je díky nástavbě zvětšen a otevírá se do klidné části zahradního vnitrobloku.

Zobrazit celý text